Current Affairs MCQs Of Pak Study

    4
    0

    Q1:Name of the first woman from minority Hindu community in Pakistan to become a DSP ?

    Ans.Manisha Ropeta the was first woman from minority Hindu community in Pakistan to become a DSP.

    According to ministry of climate change, the _____ years average rainfall in Balochistan and Sindh have been broken in the current Monson season of 2022?

    Ans. According to ministry of climate change, the 30 years average rainfall in Balochistan and Sindh have been broken in the current Monson season of 2022.

    Q3:Who was the Prime Minister of Pakistan during enforcement of first constitution?

    Ans:Choudhry Mohammad Ali was the Prime Minister of Pakistan during enforcement of first constitution.

    Q4:What age was prescribed for President in 1956 constitution?

    Ans:40 years age was prescribed for President in 1956 constitution.

    Q5:What was the official language declared in 1956 constitution?

    Ans. Urdu and Bangali was the official language declared in 1956 constitution.

    Q6:Who abrogated 1956 constitution?

    Ans:Iskander Mirza was abrogated 1956 constitution.

    Q7:Which kind of system of Government was introduced by the 1962 constitution?

    Ans:Presidential system of Government was introduced by the 1962 constitution.

    Q8:When Ayub Khan enforced new constitution in Pakistan?

    Ans:Ayub Khan enforced new constitution in Pakistan on 8th June 1962.

    Q9:When Mr. Z.A. Bhutto launched a new constitution in the country?

    Ans:Mr. Z.A. Bhutto launched a new constitution in the country on 14th August 1973.

    Q10:Who abrogated 1962 constitution and became CMLA?

    Ans:Gen Yahya Khan abrogated 1962 constitution and became CMLA.

    Current Affairs MCQs Of Pak Study

    Who is Nohemyorosco On Twitter? Nohemyorosco Trending Video

    Previous articleBed Bath & Beyond CFO Demise Trending Video
    Next articleZulArif2015 Twitter Shared the video of 12-year-old Malaysian actor Nik Adam Mika Video