Latest Current Affairs 2022

    9
    0

    Q1:. How many medals did Pakistan win at commonwealth games 2022 ?

    Ans: Pakistan win medals at commonwealth games 2022Total 8 ( 2 gold , 3 sliver , 3 bronze ) Q2.Pakistan’s star athlete ArshadNadeem wins gold medal in CWG with a record of meter throw ?

    Ans: Pakistan’s star athlete Arshad Nadeem wins gold medal in CWG with a record of meter throw 90.18m .

    Q3.Pakistan and Turkiye signed Preferential Trade Agreement ( PTA ) aimed at boosting trade between the two countries?

    Ans:Pakistan and Turkiye signed Preferential Trade Agreement ( PTA ) aimed at boosting trade between the two countries on 2 Page 12 August 12 , 2022

    Q4. Named the Tukish Minister for trade who visited Pakistan in August ?

    Ans: Dr Mehmet Mus was a Tukish Minister trade who visited Pakistan in August.

    Q5. Qamar Javed Bajwa has recently made an official visit to the UK on?

    Ans : Qamar Javed Bajwa has recently made an official visit to the UK on August 12 , 2022 .

    Q6. Who has recently become the first Pakistani woman to summit three peaks above 8,000m ?

    Ans:Naila Kiani has recently become the first Pakistani woman to summit three peaks above 8,000m.

    Q7. Recently , mountaineer NailaKiani has successfully scaled of which peak ?

    Ans: NailaKiani has successfully scaled of peak Gasherbrum – 1 Students apledge .

    Q8. Who is the current and 23rd chairman of WAPDA ?

    Ans:Lt Gen ( R ) Sajjad Ghani is the current and 23rd chairman of WAPDA .

    Q9. Which country to host Asia Pacific ICT awards in 2022 ?

    Ans:Pakistan host Asia Pacific ICT awards in 2022

    Q10.PM Shahbaz Sharif made a visit to Qatar on____ ?

    Ans:PM Shahbaz Sharif made a visit to Qatar on

    August 23 , 2022 .

    Latest Current Affairs 2022

    Tanya Pardazi Accident Video Goes Trending On Social Media

    Previous articleMonty Lopez Video Goes trending On Twitter – Watch Monty Lopez full video
    Next articlePakistan Current Affairs MCQs