Pakistan Current Affairs MCQs

    5
    0

    Q1:Who has been appointed as Corps Commander Quetta?

    Ans:Lieutenant General Asif Ghafoor has been appointed as Corps Commander Quetta.

    Q2:When did the Supreme Court invalidate the ruling of the Deputy Speaker Punjab Assembly?

    Ans: The Supreme Court invalidate the ruling of the Deputy Speaker Punjab Assembly in July 26, 2022.

    Q3:Current Hijri Year is _________?

    Ans:Current Hijri Year is 1444.

    Q4:After how many years Pakistan got its first constitution?

    Ans: After 9 years Pakistan got its first constitution

    Q5:Who was the first President of the Constituent Assembly of Pakistan?

    Ans:Quaid-e-Azam was the first President of the Constituent Assembly of Pakistan.

    Q6:When the Constituent Assembly passed the Objective Resolution?

    Ans: The Constituent Assembly passed the Objective Resolution 12th in March 1949.

    Q7:When Mohammad Ali Bogra presented Bogra Formula in the assembly?

    Ans:Mohammad Ali Bogra presented Bogra Formula in the assembly in October 1953.

    Q8:When first constitution of Pakistan was enforced?

    Ans:First constitution of Pakistan was enforced in 23rd March 1956.

    Q9:What is the other name of Mohammad Ali Bogra Formula?

    Ans:Constitutional Formula is the other name of Mohammad Ali Bogra Formula.

    Q10:What official name was given to Pakistan in 1956 constitution?

    Ans:Islamic Republic of Pakistan name was given to Pakistan in 1956 constitution.

    Pakistan Current affairs MCQS

    Tanya Pardazi Accident Video Goes Trending On Social Media

    Previous articleLatest Current Affairs 2022
    Next articleWho is Nohemyorosco On Twitter? Nohemyorosco Trending Video